El portal públic del Sector Agroalimentari d’Osona i el Lluçanès

Mas Terricabras

Mas Terricabras, la recuperació de varietats locals, una aposta per a la diversificació en l’empresa agroramadera convencional.

Municipi del projecte: ORISTÀ

Data creació del projecte: 2012

 

Breu descripció de l’equip o persona promotora
Som una empresa familiar agrícola-ramadera de porcí i boví de carn de raça Bruna. Conreem farratges, cereals i lleguminoses.

Ens agrada fer territori i per això el 2007 vàrem introduir el cultiu del “Cigró d’Oristà”, el 2010 el “tomàquet verd d’Oristà” i el 2012 el ”Blat Forment”. Tot productes originaris del Lluçanès.

 

Breu descripció del projecte i estat actual (motivació per demanar assessorament):
La tendència actual és anar augmentant el cultiu i la producció del blat forment i la seva comercialització en format de farina o blat forment escairat. Davant d’aquesta perspectiva, ens ha calgut un impuls a l’hora d’emprendre i tirar endavant aquesta aposta de diversificació dins l’explotació agrària més convencional.

 

Amb què t’hem assessorat? 
En el cas del Blat Forment el Consorci del Lluçanès ens ha assessorat i acompanyat per donar a conèixer aquest blat a tots els forners de la zona, fent estudis i proves a la UVic, per la viabilitat en la seva panificació.  Avui dia, el podem trobar a la majoria dels forns del Lluçanès. Actualment, també ens dóna suport en la línia d’estudi i estratègies de posicionament d’aquest producte singular.

La creació de la “Ruta del Pa i el Blat Forment” ens ha servit per diversificar i revalorar aquest cultiu i donar-lo a conèixer fora de la comarca a gent que no es dedica a aquest sector. Ens serveix per conscienciar del consum de proximitat, de la qualitat dels productes i el respecte amb la salut i el medi ambient, en definitiva ser conscients del que posem a taula.  El Consorci ha sigut bàsic a l’hora d’acompanyar-nos en aquesta promoció.

A l’hora de comercialitzar-ho ens han calgut analítiques i etiquetatge que en tot moment hem estat recolzats i assessorats.

 

Com valores i per què t’ha servit el nostre acompanyament? 
Per tirar endavant projectes emprenedors en el sí de l’explotació agrícola i ramadera convencional.

Per dinamitzar i mantenir actiu el nou projecte i traçar les línies de treball a curt i mitjà termini.

 

3 recomanacions per iniciar/consolidar un projecte agroalimentari:
El més important per iniciar un projecte creiem que és l’assessorament i seguiment per tècnics del sector.#Diversificació #Cigró d’Oristà #Cigrons #Tomàquet #Tomàquet verd d’Oristà #Blat #Blat forment #Lluçanès #Farina #Ruta del Pa #Consum de proximitat #Consorci del Lluçanès

Aquesta notícia ha estat publicada amb el suport de: