El portal públic del Sector Agroalimentari d’Osona i el Lluçanès

agroproductorsosonallucanes.cat

Ajut per explotacions agràries amb conreus herbacis/hortícoles afectades per la sequera 2023

Objecte:

L’objecte és compensar les pèrdues de producció esperada a les explotacions agràries amb conreus herbacis de secà en l’àmbit de tot Catalunya i les pèrdues de producció esperada de les explotacions agràries amb conreus d’herbacis anuals de regadiu i conreus hortícoles de regadiu dels Canals Segarra-Garrigues, etc.

Agroproductorsosonallucanes.cat ajuts conreus

Agroproductorsosonallucanes.cat ajuts conreus

Beneficiaris: 

Persones titulars d’explotacions agràries amb conreus herbacis de secà, conreus herbacis anuals de regadiu i conreus hortícoles de regadiu afectats per la sequera, i que siguin declarants de la DUN2023 (consultar a les bases les condicions d’admissibilitat).

Tipus i quantia de l’ajut:

Compensació de:

  • Pèrdues no cobertes per les assegurances agràries
  • Pèrdues de producció esperada
  • Pèrdues no cobertes per les assegurances en explotacions amb assegurança però conreus herbacis de secà no assegurables.

Intensitat màxima de l’ajut :

  • Explotacions amb conreus herbacis de secà: – 251,00 euros/hectàrea a les explotacions amb pòlissa d’assegurances a nom seu. – 125,50 euros/hectàrea a les explotacions sense pòlissa d’assegurances a nom seu o no assegurades.
  • Explotacions amb cultius herbacis anuals de regadiu i conreus hortícoles de regadiu:
    • amb pòlissa d’assegurances a nom seu, i només amb superfícies de blat de moro o arròs que disposaven d’assegurança l’any 2022: – 697,89 euros/hectàrea als recintes amb cereals d’hivern i als recintes de conreus herbacis anuals no sembrats (blat de moro). – 759,54 euros/hectàrea als recintes d’arròs no sembrats. – 3.773,00 euros/hectàrea als recintes amb conreus hortícoles.
    • sense pòlissa d’assegurances a nom seu o no assegurades: – 348,94 euros/hectàrea als recintes amb cereals d’hivern i als recintes de conreus herbacis anuals no sembrats (blat de moro). – 379,77 euros/hectàrea als recintes d’arròs no sembrats. – 1.886,50 euros/hectàrea als recintes amb conreus hortícoles

Termini:

Fins el 18/03/2024

Sol·licitud

Bases reguladores

Tens dubtes? T’oferim assessorament en ajuts i subvencions .

Sol·licita assessorament !

Aquesta notícia ha estat publicada amb el suport de:

Consulta altres notícies aquí