El portal públic del Sector Agroalimentari d’Osona i el Lluçanès

Agroproductors osona llucanes patrimoni gastronomic

Bases dels ajuts per al foment de la protecció de la gastronomia catalana

Bases dels ajuts per al foment de la protecció de la gastronomia catalana

Objecte:

Fomentar i protegir el patrimoni gastronòmic català i els diferents elements i agents que el componen donant suport a iniciatives i projectes duts a terme en l’àmbit de la gastronomia i la restauració per empreses i entitats públiques i privades, mitjançant les 8 línies d’ajut següents:

📌 Línia 1: per a projectes cooperatius per fomentar la gastronomia tradicional catalana mitjançant la cooperació de diferents agents.

L’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de cooperació entre dos o més restauradors, adreçats a la valorització de la gastronomia tradicional catalana, que incideixin en l’ús de producte de proximitat i de temporada.

Es concediran fins a 40.000€ per projecte

📌 Línia 2: per a projectes d’introducció i foment de la gastronomia tradicional catalana a la restauració col·lectiva.

L’objecte de l’ajut és subvencionar projectes l’objectiu dels quals sigui la introducció i el foment de la presència de plats i preparacions culinàries propis de la gastronomia tradicional catalana en l’àmbit de la restauració col·lectiva.

Es concediran fins a 10.000€ per persona beneficiària.

📌 Línia 3: per al reconeixement del talent en gastronomia i el reconeixement de la qualitat dels productes agroalimentaris.

L’objecte de l’ajut és subvencionar la realització de concursos i/o actes de reconeixement del talent gastronòmic i/o de la qualitat de productes propis de la gastronomia tradicional catalana.

Es concediran fins a 20.000€ per persona beneficiària.

Agroproductors osona llucanes patrimoni gastronomic

Agroproductors osona llucanes patrimoni gastronomic

 

📌 Línia 4: per a l’organització de fires, mercats i altres esdeveniments similars de l’àmbit agroalimentari, oberts al públic.

Es concediran fins a 30.000€ per persona beneficiària.

📌 Línia 5: per al foment de la recerca, la innovació, la transferència i la formació en gastronomia.

L’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de recerca, innovació, transferència i formació.

Es concediran fins a 30.000€ per persona beneficiària.

📌 Línia 6: a la promoció digital i audiovisual de la gastronomia.

L’objecte de l’ajut és subvencionar actuacions de promoció del patrimoni gastronòmic català i els diferents elements i agents que el componen a webs, xarxes socials, pòdcasts i revistes especialitzades pel que fa al seu foment i difusió, i també mitjançant projectes audiovisuals documentals i sèries de programes de TV de producció pròpia que els posin en valor i els expliquin a la ciutadania.

Es concediran fins a 5.000€ per persona beneficiària.

📌 Línia 7: per portar a terme el projecte “12 mesos – 12 paisatges gastronòmics”

L’objecte de l’ajut és subvencionar les actuacions que duen a terme les entitats de l’Administració local i grups d’acció local en el marc de la línia d’actuació “12 mesos – 12 paisatges gastronòmics”.

Es concediran fins a 200.000€ per paisatge/mes

📌 Línia 8:  per portar a terme el projecte “Productes herois del rebost del patrimoni gastronòmic”.

L’objecte de l’ajut és subvencionar les actuacions que duen a terme les associacions/entitats representatives dels sectors agroalimentaris i gastronòmics, les cambres de comerç i els consells reguladors de DOP i IGP en el marc de la línia d’actuació “Productes herois del rebost del patrimoni gastronòmic”.

Es concediran fins a 100.000€ per producte.

 

Termini:

La convocatòria amb l’obertura dels diferents ajuts es farà per fases durant aquest any i l’any 2025.

Bases reguladores

Més informació

Tens dubtes? T’oferim assessorament en ajuts i subvencions

Sol·licita assessorament !

Aquesta notícia ha estat publicada amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona:

Consulta altres notícies aquí