
Curs d’elaboració de formatges artesans amb un enfocament sostenible i de territori
El consorci del Lluçanès llança un nou curs pràctic de formatgeria en un format intensiu i arrelat al territori
Dates
Del 15 de setembre al 3 d’octubre de 2025.
Obertura d’inscripcions a partir del 29 de maig
Durada i cost i altra informació
- El curs està pensat per a persones emprenedores, ramaderes, tècniques agroalimentàries i qualsevol persona amb interès en la formatgeria artesana
- Durada: 100 hores
- Preu: 500 € (amb possibilitat de sol·licitar beca).
- Els alumnes rebran un CERTIFICAT d’aprofitament emès per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Curs elaboració formatges Consorci Lluçanès agroproductorsosonallucanes.cat
Aprenentatge aplicat
L’alumnat treballarà directament a l’Obrador El Quall (Alpens), on elaboraran fins a 10 tipus de formatges, des de frescos fins a especialitats com el formatge Serrat o el Garrotxa, amb especial atenció a la qualitat, la microbiologia i les tècniques de conservació.

Informacio sobre curs formatges artesans
Oportunitat per a persones emprenedores
Com a novetat, el curs ofereix un assessorament opcional de 20 hores (150 € addicionals) per ajudar a les persones participants a posar en marxa els seus projectes, amb orientació en disseny de producte, viabilitat econòmica i tràmits legals.
Accedeix al contingut del curs
Inscripcions a partir del 29 de maig

Curs elaboracio formatges agroproductorsosonallucanes.cat
Aquesta notícia ha estat publicada amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona:
Consulta altres notícies aquí