Formació a Jorba plantes oblidades - Agroproductorsosonallucanes.cat

Formació presencial: Aliments forestals i bioeconomica: explorem el potencial de 5 plantes oblidades

Jornada teòrico pràctica el proper 16 de juny de 16 a 20 h a Jorba

La jornada explorarà el potencial gastronòmic de 5 plantes oblidades.

La jornada teòrico-pràctica  ALIMENTS FORESTALS I BIOECONOMIA explorarà el potencial de 5 plantes oblidades, i s’aprofundirà en les possibilitats d’elaborar i comercialitzar productes alimentaris a base d’aranyó, cirera d’arboç, aglà, gratacul o pinya verda de pi.

La jornada tindrà lloc el dilluns 16 de juny de 16h a 20h a Jorba.

Aquesta sessió s’emmarca en el projecte “Plantes Oblidades – valorització d’aliments forestals per a una gestió sostenible del territori”, que té per objectiu desenvolupar i promoure els aprofitaments alimentaris forestals per a contribuir a la generació d’economia rural i a la gestió sostenible de les nostres masses forestals.
formacio plantes oblidades agroproductorsosonallucanes.cat

formacio plantes oblidades agroproductorsosonallucanes.cat

Eixarcolant, Sambucus i obradors d’arreu del territori han realitzat un exhaustiu procés de I+D per tal d’idear productes alimentaris a base d’aranyó, cirera d’arboç, aglà, gratacul o pinya verda de pi. S’han seleccionat els productes amb major potencial per a la generació de bioeconomia i aviat s’iniciarà la producció i comercialització pilot. Estan adquirint coneixements i habilitats que permetran potenciar l’economia local i promocionar els fruits silvestres com a producte de valor afegit!

Durant aquesta sessió, els assistents coneixeran les particularitats d’aquestes plantes oblidades i  es revisaran  les potencialitats i les limitacions identificades pel que fa la seva conservació i processament. En una segona part de caire pràctic, les participants comptaran amb la infraestructura, les eines i els ingredients per experimentar i elaborar amb els fruits estudiats. A continuació, es degustaran les elaboracions i es compartiran conclusions.

Es tracta d’una sessió especialment orientada al sector alimentari, per la qual cosa es convida i s’agraeix la difusió dirigida a qualsevol persona o entitat vinculada a l’elaboració alimentària, la indústria alimentària, la restauració, la comercialització, etc.

Inscriu-te aquí

Aquesta notícia ha estat publicada amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona:

Consulta altres notícies aquí