Gràcies a tenir celíacs i intolerants a la família, hem fet un projecte d’obrador sense gluten, coneixent de primera mà les necessitats del mercat.
Municipi del projecte: Centelles
Data creació del projecte: Inici Juny del 2020
Alta autònoms i apertura obrador 12/02/2021
Apertura botiga 06/04/2021
Breu descripció de l’equip o persona promotora:
Sóc la Ma Dolors Ferrer Punti, treballadora durant 14 anys en una fleca i anteriorment vaig fer de comercial. A casa hem estat celíacs des de sempre i ens hem hagut de cuinar els nostres pastissos i postres perquè no en trobavem al mercat. Ara hi ha més oferta tot i que costa trobar coses bones, amb varietat i a bon preu, però fa uns anys enrera no hi havia oferta sense gluten. Sempre m’ha agradat la cuina i la pastisseria i mica en mica vaig anar millorant la meva tècnica amb ingredients sense gluten. Com que em sortien uns pastissos molt bons i coneixia les necessitats de les persones amb intoleràncies, em vaig decidir a muntar el projecte.
He desenvolupat el projecte amb l’ajuda de la meva família i en concret del meu marit David Montero Codina que durant el primer any no estava de forma efectiva treballant però actualment ja ha passat a formar part de l’equip de La Lola.
Breu descripció del projecte i estat actual (motivació per demanar assessorament):
La Lola som un obrador i botiga de productes sense gluten i sense lactosa ubicat a Centelles. Oferim productes naturals, sense conservants i molt bons, oferim varietat, qualitat i preu, en productes sense gluten i sense lactosa, que costen molt de trobar en el mercat, ja que o bé són molt industrials i no massa bons o bé són molt cars.
Teníem un local de la família i el vam adequar per fer un obrador. Fem pastissos i tota mena de postres i menjars com canelons per exemple, sempre sense gluten i sense lactosa, però el nostre producte estrella són les galetes de La Lola, que venem a la botiga, en altres botigues d’Osona i comarques veïnes i en un futur ens estem plantejant de vendre també per internet.
El primer any he estat jo sola cuinant, venent a la botiga, distribuint amb una furgoneta a altres botigues, per sort i com que han anat creixent les vendes ara ja s’ha incorporat el meu marit al projecte. Volem seguir potenciant les galetes a altres botigues i per tant l’obrador, estem en fase de creixement i amb moltes ganes de seguir.
Varem demanar assessorament per l’absolut desconeixement de tots els requeriments necessaris per la creació del projecte, tant a nivell sanitari amb l’obrador com a nivell de viabilitat.
Amb què t’hem assessorat?
Des de com fer la capitalització de l’atur, com prioritzar la inversió inicial, a tota la creació del projecte amb el seu pla de viabilitat, etc.
Com a emprenedora tenia clar quin era el meu valor diferencial i la meva força, coneixia la necessitat del mercat i disposavem d’un local de la família, però necessitava posar ordre, anar fent pas a pas i sobretot analitzar la viabilitat del projecte. Em van ajudar a posar blanc sobre negre i em van acompanyar en tot el procés de creació, que va durar bastant més temps del que inicialment em pensava. Em van ajudar en validar sanitàriament l’obrador, a definir el model de negoci i a fer els números per veure on em posava. Em van ajudar a enfocar i a prioritzar el que tocava fer en cada moment.
Com valores i per què t’ha servit el nostre acompanyament?
Molt positivament, ja que va ser amb les dificultats afegides d’estar en plena pandèmia i gràcies al servei després de seguir tots el passos necessaris varem aconseguir l’alta de l’empresa al cap de 8 mesos.
3 recomanacions per iniciar/consolidar un projecte agroalimentari:
· Primer de tot tenir un bon producte, competitiu i amb sortida comercial.
· Tenir molta cura de la qualitat i etiquetatge del producte.
· El marketing, és important vendre i fer-ho bé!
#Centelles #Celíac #Pastissos #Sense gluten #Galetes #Intolerància #Sense lactosa #Productes naturals #Postres #Canelons
Aquesta notícia ha estat publicada amb el suport de: