El portal públic del Sector Agroalimentari d’Osona i el Lluçanès

I aquest servei, per què és important?

Aconseguir els diners necessaris per arrencar noves línies de negoci no sempre és fàcil i sol ser un dels principals reptes amb què es topen la majoria d’empreses i persones emprenedores.

Existeixen diferents tipus de finançament i subvencions a disposició de les iniciatives del sector agroalimentari.

En aquest apartat t’aportem un recull bàsic d’informació. Tot i així, amb l’assessorament del servei, aprofundirem i personalitzarem en aquesta informació adaptada a les necessitats del teu projecte o empresa.

Per on començo?

1 - AJUTS

Des de la Generalitat podeu consultar aquest enllaç amb els ajuts vigents:

Hi ha dues grans línies d’ajuts en l’àmbit agrari o agroalimentari: els ajuts Leader i els ajuts d’impuls específics del sector agrari. Podeu consultar en què es basen en termes generals aquests ajuts als següents enllaços:

Altres webs d’interès:

– El Planter de rural.cat.

Pots trobar tots els ajuts relacionats amb el sector agroalimentari als quals es poden acollir les indústries.

Els ajuts estan classificats per àmbit autonòmic, estatal i comunitari.

L’objecte de cada ajut, les condicions per a acollir-s’hi, així com el període de sol·licitud, es troben especificats a cada enllaç.

– Compàs Emprèn

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) crea el repositori en línia Compàs Emprèn amb tots els recursos sobre ajuts i inversió per a l’emprenedoria.

El repositori, en continua actualització, inclou més de 200 oportunitats de finançament i inversió a través de convocatòries competitives d’ajuts, reptes i inversió i préstecs a nivell europeu, estatal i català, i també està obert a les empreses i entitats que tinguin convocatòries, programes o reptes competitius que requereixin talent i innovació, i desitgin donar-li la màxima difusió.

– Mapa de la Recerca en Ciències Agroalimentàries

Des de la Xarxa-i.cat de RuralCat pots accedir de forma directa al repositori i també al Mapa de la Recerca en Ciències Agroalimentàries i la seva infografia (2017-2019). 

Cercador d’ajuts FISUB

El FISUB, és el cercador d’ajuts i serveis elaborat per ACCIÓ on trobaràs tota la informació dels ajuts, subvencions, finançament i serveis que ofereixen les diferents administracions i organismes per a les empreses i els emprenedors ubicats a Catalunya.

2.- FINANÇAMENT

Si cerques finançament pel teu projecte agro, aquests són finançaments específics pel teu  sector.

Agrocrèdit
Préstecs per a empreses agràries, agroalimentàries, forestals i del sector de la pesca i l’aqüicultura per finançar inversions, necessitats de circulant i capitalitzacions de les pròpies empreses.

ICF Contracte Global d’Explotació
Préstecs per finançar la primera instal·lació de joves agricultors i agricultores, millora de la competitivitat, mitigació del canvi climàtic i la diversificació agrària subscrites en el marc del Contracte Global d’Explotació dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR 2014-2020).

PIMES sector primari
Préstecs amb aval inclòs, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Avalis de Catalunya SGR, per finançar projectes d’inversió o circulant. Per a pimes i autònoms dels sectors agrari, ramader, pesquer, forestal i agroalimentari.

ICF Leader
Préstecs per a la implantació de projectes que impulsin el desenvolupament local participatiu beneficiats amb un ajut Leader (del programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020).

I nosaltres, com et podem ajudar?

Si necessites ajuda per fer recerca dels ajuts i finançaments més adequats pel teu projecte, posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudem a trobar-lo.