El portal públic del Sector Agroalimentari d’Osona i el Lluçanès
El sector de la producció agroalimentària ecològica ha anat augmentant de forma generalitzada en els últims anys a Catalunya i pot esdevenir una oportunitat per a les empreses de la cadena de valor alimentària. Segons el Green deal el 25% de la superfície agrícola del territori català hauria de ser ecològica en l’horitzó 2030.
Es tracta d’una aposta per a un mètode d’obtenció de productes agraris i alimentaris utilitzant una gestió, uns productes i tècniques el més naturals possibles, excloent aquelles que poden malmetre la qualitat del producte final o el medi ambient.
El sector ecològic és dinàmic i està en constant transformació. Si vols conèixer el resultats de l’Estudi prospectiu d’oportunitats del sector ecològic a Osona i Lluçanès (2019) el pots consultar aquí mateix. Et presentem alguns titulars resumits.
L’aplicació d’un sistema de producció agrària ecològica (PAE) implica que totes les empreses que hi participen han de complir una normativa europea, i estar sotmeses al control i la certificació realitzada per una sèrie d’organismes de control. El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica és l’òrgan que regula la certificació ecològica a Catalunya i que permet oferir oferir una garantia suficient als consumidors.
En les fitxes tècniques i divulgatives que ha elaborat la Unitat de producció Agroalimentària Ecològica podràs consultar els requisits aplicables segons el teu sector.
L’agroecologia va més enllà del cultiu agrícola ecològic i certificat, l’agroecologia consisteix en possibilitar uns sistemes alimentaris alternatius que permetin la transformació social i un medi rural viu, mitjançant la cogeneració de coneixement, l’economia solidària i les innovacions socials.
Pots trobar més informació a la web de la càtedra d’agroecologia de la Universitat de Vic.
La Setmana Bio és una iniciativa del DARPA que vol posicionar el sector ecològic i fomentar-ne el coneixement. Un munt d’activitats experiencials s’organitzen durant una setmana del mes d’octubre per donar a conèixer la producció ecològica de casa nostra.
Al fulletó que es va editar durant la Setmana Bio 2020 a Osona mostra els més de 100 operadors certificats CCPAE. L’alt nombre i la diversitat d’operadors mostra el potencial que té el territori per desenvolupar un sector agroalimentari local basat en el subministrament local de matèries primeres de proximitat i ecològiques.
Galeta | Durada | Descripció |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |